Výživové poradenství
Dobré pro tělo, dobré pro duši...
To jak se stravujeme, ovlivňuje, nejen naše zdraví, ale i naší psychiku. Naše chování, naší energii.
V kurzu si krok po kroku vysvětlíme, které potraviny jsou vhodné a které bychom raději mněli vynechat a proč. Jak obnovit mikrobiom ve střevech. Jaký podíl bílkovin, sacharidů a tuků je ideální. Jak důležitý je pitný režim. Jaké nápoje vynechat a proč. Kolik jídel si denně připravit a jaké. Jestli je důležité ráno snídat, a v kolik hodin mít poslední jídlo a proč. Pobavíme se i o půstech a výživových doplňcích - zda ano či ne. A důležité je samozřejmě i udržení motivace, k čemuž budete mít mé vedení a podporu.
Cena 1h/800Kč
Materiály : Pitný režim
Sacharidy
Bílkoviny
Tuky
Půsty
Výživové doplnky


Jak se dívat na to, co jíme?
Každá potravina má nějaké „vlastnosti“. Důležitý je obsah jednotlivých živin. Každý z nás už slyšel pojmy jako bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny, minerály, antioxidanty… Jejich vyvážený poměr nám zajistí správné fungování všech tělesných systémů – trávicího, nervového, cévního, hormonálního, atd.
Další věcí, která nás u potravin samozřejmě zajímá, je energie, kterou přijmeme. Tady vás určitě hned napadne počítání kilokalorií a kilojoulů.
Neméně důležité je přemýšlet také o tom, kolik energie musí naše tělo při trávení vydat na zpracování přijaté potravy. Podle toho co jíme, jak moc toho jíme i kdy jíme, se vždy spotřebovává i konkrétní množství energie, kterou naše tělo tudíž nemůže využít jinak. Zcela odlišně tělo zpracuje rychlé cukry a jinak si poradí s bílkovinou. Rozdíl v přijaté energii se pak výrazně liší. A vy pocítíte především neuvěřitelný rozdíl ve schopnosti provozovat jakoukoli aktivitu – asi každý ví, že se po slupnutí kousku ovoce cítí jinak, než po svíčkové se šesti knedlíky.
To všechno je důležité při zvažování toho, co jíme a bavíme se o tom při vytváření výživového plánu pro mé klienty.


